Vi havde igen i år sat hinanden i stævne ved 11-tiden om formiddagen på den dag vi havde valgt at fejre vintersolhvervet. Kenneth og Linda havde dog tyvstartet og overnattet derude fra om fredagen.
I dagene op til vores fejring havde vejret været særdeles vådt, så vi havde gået og gruet lidt for om vi skulle drukne i regn og pladder derude, og snakken gik da også meget omkring dette da folk dukkede op ved 11-tiden, men efter en times tid blev vi enige om at gå op til blótpladsen og gøre klar til arrangementet, så måtte vejret té sig som det ville, og i samme øjeblik stoppede regnen og det holdt stort set tørt resten af dagen og aftenen.
Der var ikke gået mange øjeblikke efter at vi var kommet op til pladsen, før Kenneth gjorde os opmærksom på et par store sorte fugle der kredsede over os, vi kunne næsten ikke tro vores egne øjne, det lignede ravne ganske meget, kort efter hørte vi deres kald, og så var al tvivl fejet af bordet, der var 2 ravne der kredsede over os..!
De forsvandt dog efter nogle minutter hvor vi ikke rigtigt kunne andet end at stå og kigge, men så gik det ellers også forbløffende hurtigt med at få gjort pladsen i stand til aftenens arrangement, solhjulet blev lagt pænt op i midten af stencirklen og der blev strøet savsmuld ud i ”hullerne” så hjulet blev rigtigt tydeligt, de 3 gudefigurer blev stillet op og de ting de skulle bruges under blótet blev lagt ind på den store sten i midten af solhjulet, der blev sat 16 fakler op til at markere den ydre ring i cirklen og bålstedet blev rettet an, så der var et godt sted at varme maden.
Alle disse ting tog næsten ingen tid, man kunne godt fornemme at alle havde prøvet det før, og vidste hvad der skulle gøres, intet blev overladt til tilfældighederne.
Efter at alt var på plads, gik Gydjen og Goden lidt afsides for at få styr på de praktiske ting omkring selve blóthandlingen, imens dukkede de første gæster op og hyggesnakken bredte sig.
Efter en tid hvor folk dukkede op, faldt i snak om stort og småt, og fik sluppet hverdagen, bredte blótstemningen sig og man kunne mærke på folk at de havde glædet sig til dette i et stykke tid.
I det svindende lys gik Kenneth, Gydjen og Goden op på en lille høj for at byde velkommen til alle, forklare lidt om praktiske detaljer og så gennemgå blótritualet, så alle vidste nogenlunde hvad der skulle foregå.
Derefter tog alle deltagere opstilling inden for kredsen af fakler og blótet kunne begynde.
Selve ritualet er beskrevet her.
Selvom vi var omkring 30 deltagere, så var blótet dejligt nærværende og alle havde god mulighed for at komme frem med det de havde på hjerte.
Da ritualet var overstået var det tid til vores måltid, igen i år bestod det af ged fra Stenager med grovboller til, det er jo altid godt at have noget at tørre fingrene af i. Alle var meget enige om at Poul-Erik havde gjort et suverænt stykke arbejde med at få kødet i 5-stjernet klasse, så mon ikke vi gentager succesen igen til næste år?
Selvom mørket var faldet godt og grundigt på, så var der alligevel mange der blev derude til sent på aftenen, men det er jo også svært at bryde op når man hygger sig i godt selskab.
Der var også nogle stykker der blev derude til om søndagen, og selvom det var blevet koldt i løbe af natten, så var det alligevel lidt overraskende at opdage at der var rimfrost på græsset om morgenen, men frostvejr eller ej, brændet var stadigt pjaskvådt og nærmest umuligt at få ild i, så der var flere der blev glade da Allan fandt sin trangia frem og lavede morgenkaffe.
Snakken ved morgenkaffen gik meget på at vi forventede et større oprydningsarbejde på blótpladsen, men heldigvis viste det sig i dagslyset at der næsten ikke var noget, så oprydningen var lynhurtigt overstået, slet ikke så dårligt…
Det var tid at tage hjemad efter et døgn i skønt selskab ude i Vrangeskov, genopladet med gode oplevelser og ny energi.
Tusind tak til alle som deltog, I var alle med til at gøre det til en dejlig oplevelse.